EFORT Barcelona 2018

Anasayfa > KONGRE TURLARI > Ortopedi Kongreleri > EFORT Barcelona 2018
3 Gece - 4 Gün

EFORT Barcelona 2018 - Tur Programı

1. Gün - ISTANBUL - BARCELONA

30 MAYIS 2018
05.30 Ataturk Havalimani Dis Hatlar terminalinde bulunma. Turk havayollari TK-1853 seferi ile07.20 Barcelona hareket. 10.05 Barcelona varis. Ardindan EFORT Barcelona 2018 kongresine katilim. Aksam 3 gece konaklama yapacaginiz  4* Expo Hotel Barcelona Hotel vb. otele giris ve konaklama.

2. Gün - BARCELONA

31 MAYIS 2018
Kahvalti sonrasi EFORT Barcelona 2018 kongresine katilim.

3. Gün - BARCELONA

01 HAZIRAN 2018
Kahvalti sonrasi EFORT Barcelona 2018 kongresine katilim.

4. Gün - BARCELONA - ISTANBUL

02 HAZIRAN 2018
Kahvalti sonrasi otelden cikis islemlerinin ardindan serbest zaman. 17.00 havalimaninda bulunma. Turk havayollari TK-1856 seferi ile 18.55 Istanbul Ataturk Havalimanina hareket. 23.20 Istanbul’a  varis ve tur sonu.

EFORT Barcelona 2018 - Fiyat Bilgisi

Paket 1
Double
Single
0-2 Yaş
2-6 Yaş
6-12 Yaş
EUR 800.00
EUR 1,030.00
EUR 0.00
EUR 0.00
EUR 0.00
Oteller
Expo Hotel Barcelona

EFORT Barcelona 2018 - Şartlar

1
İptal
İptal ve İade ” tur programının ayrılmaz bir parçasıdır ve tur programından bağımsız düşünülemez.
2
Grup
3
Sözleşme
4
Uçak Bileti
5
Rötar
6
Mil
7
Vize Ücreti
8
Odalar
9
Çocuk İndirimi
10
Kayıt
11
Kahvaltı
12
Sehir Turu
13
Paket
14
Ekstra Tur
15
Seyahat Sigortası
16
Sağlık
17
Eşya
18
Cep Telefonu
19
Bagaj
20
Değişiklik

Dahiller / Hariçler

Dahil Olanlar
Türk Hava Yolları ile gidiş – dönüş ekonomi sınıfı uçak bileti.
Belirtilen otellerde oda & kahvaltı dahil konaklama.
Havalimanı - otel - havalimanı transfer
Havalimani vergileri
Hariç Olanlar
Yurt dışı çıkış harcı 15 tl
Ekstra harcamalar (öğlen ve akşam yemekleri vb.)
Şahsi harcamalar
EFORT Barcelona 2018 - Vize Durumu
img-responsive
img-responsive
img-responsive
img-responsive

TURİSTİK
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız

• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• Şirketin imza sirküleri fotokopisi

• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi

• Vergi Levhası Fotokopisi

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-

Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

•Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış İspanya baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE ) ------>Örnek İçin tıklayınız

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız

• Davetiye (İspanyol Şirketi tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdığı davetiye)

• Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler

• Şirketin imza sirküleri fotokopisi

• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi

• Vergi Levhası Fotokopisi

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TURİSTİK
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız

• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• Şirketin imza sirküleri fotokopisi

• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi

• Vergi Levhası Fotokopisi

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Sgk işe giriş belgesi

• Sgk Hizmet Dökümü

• Son 3 aylık maaş bodrosu

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-

Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

•Şirket antetli kağıdına Kaşeli ve imza yetkisi tarafından imzalanmış İspanya baş konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE ) ------>Örnek İçin tıklayınız

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız

• Davetiye (İspanyol Şirketi tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdığı davetiye)

• Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler

• Şirketin imza sirküleri fotokopisi

• Faaliyet belgesi ve Oda Sicil belgesi

• Vergi Levhası Fotokopisi

• Ticaret sicil gazetesi fotokopisi

• Sgk işe giriş belgesi

• Sgk Hizmet Dökümü

• Son 3 aylık maaş bodrosu

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TURİSTİK
• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız
• İspanya Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• Bağlı olduğu makamdan izin belgesi

• Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi

• Son 3 aylık maaş bodrosu

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız

• Davetiye (İspanyol Şirketi tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdığı davetiye)

• Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler

• İspanya Konsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )----->Örnek İçin tıklayınız

• Bağlı olduğu makamdan izin belgesi

• Resmi kurum görev kimlik kartının önlü arkalı fotokopisi

• Son 3 aylık maaş bodrosu

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TURİSTİK
• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• 3x4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf

• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• Firma sahibinin imza beyannamesi

• Faaliyet belgesi - (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli)

• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)

• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-

Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• 3x4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf

• Davetiye (İspanyol Şirketi tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdığı davetiye)

• Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler

• Şirket antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• Firma sahibinin imza beyannamesi

• Faaliyet belgesi - (Bağlı bulunduğu meslek odasından-son 3 ay tarihli)

• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)

• Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( var ise )

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TURİSTİK
• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• 3x4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf

• Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• İmza Beyannamesi( Şirket ise Sirküleri )

• Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)

          + Avukatlar >>>> Barodan

          + Doktorlar >>>> Tabibler Odasından

          + Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından

          + Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından

          + Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından

• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)

• Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir./p>

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-

Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

TİCARİ

• En az 6 Ay geçerli Pasaport( Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• 3x4 Formatında arka formatı beyaz 2 adet fotoğraf

• Davetiye (İspanyol Şirketi tarafından yollanmış üzerinde seyahat tarihlerine ve ilgili kişilerin isimleri yazdığı davetiye)

• Fuar ise giriş kartı veya katılmaya ilişkin belgeler

• Antetli kağıdına kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış , İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• İmza Beyannamesi( Şirket ise Sirküleri )

• Faliyet Belgesi (Bağlı olduğu meslek odasından ve son 3 ay tarihli)

          + Avukatlar >>>> Barodan

          + Doktorlar >>>> Tabibler Odasından

          + Eczacılar >>>> Eczacılar Odasından

          + Diş Hekimleri >>>> Diş Hekimleri Odasından

          + Mimarlar ve Mühendisler >>>> Mimarlar ve Mühendisler Odasından

• Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)

• Ticaret sicil fotokopileri (Şirket İse)

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir./p>

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız

• İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• Emeklilik Cüzdan fotokopisi yada kartının fotokopisi

• Emeklilik maaşı aldığı bankadan kaşeli imzalı döküm bildirgesi

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız

• Tüm masraflarının eşi tarafından karşılanacağı belirtilen İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• Eşine Ait Evraklar

          +İş veren

          +Çalışan

          +Esnaf Sanatkarlar ve Serbest Meslek

          +Avukat - Doktor - Eczacı - Diş Hekimi

          +Emekli

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.

​• En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

• Arka fonu beyaz 2 adet fotoğraf----->Örnek İçin tıklayınız

• Ebeveynler tarafından imzalı İspanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi ( İNGİLİZCE )------>Örnek İçin tıklayınız

• Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)

• Muhaffakatname ; konsolosluk tek başına yada anne-baba herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için , anne ve babadan noter onaylı muhaffakatname istemektedir.

• Ebeveynlerine ait iş evrakları (staj v.b.)

• Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan)ve Randevu gününden son 7 gün içinde alınmış olması gerekir.

• Tapu Fotokopileri (varsa) Araç-Ruhsat Fotokopileri (varsa)

• Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)

• Kimlik fotokopisi

• İkametgah belgesi

• Uçak ve Otel Rezervasyonları

• Varsa Tur Programı

• Yurt dışı seyahat sağlık sigortası-
Dikkat: İspanya Konsolosluğu parmak izi uygulamasından dolayı randevu gününde başvuruya şahsen gelmeniz gerekir.